Localitatea Cinta (judetul Mures) Resedinta: Craciunesti. Denumire maghiara: Fintaháza.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cinta, judetul Mures

Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 31,78 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 30,97 km
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Hipodrom Hipodrom la 9,74 km
Hipodrom Targu Mures
Turnul de observatie Corunca Turnul de observatie Corunca la 8,38 km
Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 37,06 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 32,5 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 43,64 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 32,49 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 8,48 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 44,24 km
Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 31,44 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 33,16 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 32,55 km
Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 10,2 km
In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 32,45 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures la 9,09 km
Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Brateiu Brateiu la 33,32 km
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus. Este resedinta comunei Brateiu.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului la 39,78 km
Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 43,89 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 10,8 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Lalele si lavanda Marculeni la 28,29 km
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni. Gasim aici cincisprezece mii de plante si zece tipuri de lalele, recolta avand loc in prima parte a lunii mai.
Liceul Joseph Haltrich Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 32,66 km
Scoala din Deal a fost construita in anul 1792. In secolul al XIX-lea a fost o scoala de referinta, institutia scolara de frunte a sasilor.
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 9,73 km
Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 25,11 km
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit. Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 35,98 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 9,24 km
Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 31,92 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 28,9 km
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 39,03 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
[ Sus ↑ ]
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc. Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc. Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii. Este o statie traditionala a procesiunilor religioase de Paste.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Cascada Varsag Cascada Varsag. Cascada Varsag. Denumirea in limba maghiara este Csorgókõ, Piatra care picura.
Marpod Marpod. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu. Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Baile Sarate Baile Sarate Sic. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
Baile Turda. Baile Turda, Lacul Roman.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos. Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Vurpar Vurpar. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta. Este resedinta comunei Vurpar.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Santioana - Obiective turistice Romana Localitati apropiate: Tirimioara la 0,67 km, Ilieni la 1,64 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.