Localitatea Sipotu (judetul Mehedinti) Resedinta: Ponoarele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sipotu, judetul Mehedinti

Lacul Gales Muntii Retezat la 45,72 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 29,24 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Lacul Portii Muntii Retezat la 41,95 km
Taul Portii
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 22,07 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 34,87 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 35,78 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Gara Baile Herculane Gara Baile Herculane la 30,25 km
Monument istoric, Gara Baile Herculane este considerata cea mai frumoasa gara din tara. Gara Baile Herculane - Este pentru a doua oara cand ajung in acest loc, dar fara succes in a gasi cutia.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 3,89 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Castrul roman Teregova la 37,76 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
Izvorul si stancariile de la Camana la 20,98 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 21,2 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 42,83 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 44,49 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Sfinxul Banatean la 31,47 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 13,89 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cheile Armenisului Armenis la 41,55 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 3,88 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 3,89 km
Cetatea Colt Cetatea Colt la 54,79 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 69,39 km. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Valea Ibanului Bobu la 62,46 km. Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 69,45 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Turnul rotund Crivadia la 64,09 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Locul fosilifer Apadia la 68,55 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 63,91 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Grupul de case Rusesti Merisor la 64,13 km. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 69 km. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 65,45 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.