Localitatea Gornovita (judetul Mehedinti) Resedinta: Balta.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gornovita, judetul Mehedinti

Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 20,77 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 12,06 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 42,63 km
Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 11,16 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 49,77 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Izvorul si stancariile de la Camana la 11,67 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Cheile Armenisului Armenis la 41,46 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 16,46 km
Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 9,25 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Izvorul Cosustei la 7,65 km
Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 13,16 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 9,4 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Cascada Roset la 13,37 km
Cascada Roset (Cociului)
Pestera Fluturilor Dubova la 47,81 km
Pestera Fluturilor (Gaura Fluturilor sau Gaura de la Salitrari) - Dubova.
Punct belvedere 3 Bahna la 22,28 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 10,93 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 11,16 km
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 52,68 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 68,28 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 52,62 km. Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 55,75 km. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Rezervatia Groposu la 58,69 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 69,34 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Straja Straja la 64,05 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.