Localitatea Baraiacu (judetul Mehedinti) Resedinta: Ponoarele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Baraiacu, judetul Mehedinti

Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 15,04 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 41,45 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 41,27 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 15,5 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 35,14 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 12,37 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 4,82 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
La Oglinda Baltile Meris la 30,22 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Campusel la 30,31 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 14,44 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 14,64 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 3,98 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 4,06 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 67,27 km. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 63,72 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Turnul rotund Crivadia la 62,39 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 65,11 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 65,45 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 53,39 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 63,28 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 66,88 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Maru la 56,86 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Grupul de case Rusesti Merisor la 62,42 km. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 58,67 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 69,37 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Cetatea Banita la 66,78 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.