Localitatea Uricani (judetul Hunedoara) Resedinta: Uricani. Denumire maghiara: Hobicaurikány. Alta denumire: Urikány.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Uricani, judetul Hunedoara

Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 22,3 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Varful Carja Varful Carja la 31,81 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 25,1 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Cetatea Blidaru la 37,7 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Taul fara fund Pesteana la 34,1 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Poarta sarutului la 34,45 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Transalpina Transalpina la 42,36 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 27,82 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Piatra Buha Sacelu la 41,9 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 32,2 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 44,68 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 42,02 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 24,96 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Cheile Butii Cheile Butii la 11,63 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
[ Sus ↑ ]
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 17,2 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 17,93 km
La Oglinda Baltile Meris la 61,97 km. Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cindrel la 60,12 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Cheile Teregovei Armenis la 65,52 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 67,19 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 68,93 km. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 62,43 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Padurea colorata Baia de Fier la 55,19 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 66,52 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 56,7 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 67,4 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 63,21 km. Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 67,01 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.