Localitatea Tomesti (judetul Hunedoara) Resedinta: Tomesti. Denumire maghiara: Tomesd. Alta denumire: Tamásfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tomesti, judetul Hunedoara

Sfinxul Carnic Rosia Montana la 37 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 49,09 km
Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures.
Hornul Magura Dudasului Zlatna la 45,13 km
La nord-est de orasul Zlatna, pe dealul Magura Dudasului, se afla o interesanta ramasita a industriei comuniste din Romania, cea mai inalta constructie din judetul Alba.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 47,4 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Pietrele Cohului Pietroasa la 48,3 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 45,81 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Varful Bohodei Varful Bohodei la 49,05 km
Varful Bohodei - Muntii Bihor.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 45,52 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Piatra Corbului Piatra Corbului Rosia Montana la 37,27 km
Piatra Corbului este un simbol al Rosiei Montane, o formatiune stancoasa cu o forma specifica, usor de recunoscut. Piatra Corbului - Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 49,4 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 49,31 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 36,9 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 49,09 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Cucurbata Mare Cucurbata Mare Muntii Bihor la 25,24 km
Cucurbata Mare
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 49,24 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Sfinx Crivina de Sus la 44,82 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 48,18 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Fagul imparatului Muncelu la 48,66 km
Fagul imparatului, Muncelu
[ Sus ↑ ]
Corobana Mica
Corobana Mica la 30,82 km
Pestera Poarta lui Ionel
Pestera Poarta lui Ionel la 30,91 km
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 66,87 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Cheile Runcului Cheile Runcului la 67,77 km. Cheile Runcului este o rezervatie complexa, constituita dintr-un relief deosebit de pitoresc, un ansamblu de abrupturi, creste, tancuri si turnuri. Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Varful Ugerului Varful Ugerului la 69,95 km. Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 62,31 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 63,01 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 67,84 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 63,44 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 64,72 km. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Pod natural pe Cerna la 60,82 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Piatra Cetii Piatra Cetii la 63,33 km. Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Fluier rosu - Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Geokret - Am depus geokretul geokopacz03.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.