Localitatea Stoieneasa (judetul Hunedoara) Resedinta: Valisoara. Denumire maghiara: Kőfalu. Alta denumire: Sztojenyásza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stoieneasa, judetul Hunedoara

Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 46,47 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 32,18 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 46,58 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Alcatuita dintr-o nava tavanita, din turn pe fatada de vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe ogive, prezinta forme arhitectonice specifice tranzitiei de la romanic la goticul timpuriu.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 48,75 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 42,05 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 35,63 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Cheile Ardeului Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 39,74 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 40,06 km
Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Salistioara Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cetatea Deva Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 6,79 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Biserica de lemn Ghioncani la 45,75 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Sfinxul de la Crivina de Sus
Belvedere Cheile Fenesului Muntii Trascau la 38,1 km
Punctul de belvedere situat deasupra Cheilor Fenesului se afla pe versantul estic al Dealului Dambau.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 38,08 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Pietrele Cohului Pietroasa la 38,89 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Corobana Mica
Corobana Mica
Pestera Coiba Mare Pestera Coiba Mare. Pestera Coiba Mare se afla in Valea Gardisoara.
Turnul rotund Crivadia. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Taul dintre Brazi. Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Cheile Plaiului. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara. Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Podul natural Banita Podul natural Banita. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Tumulul Gramurada de la Jupani. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
La Pietri La Pietri Cetea. Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.