Localitatea Stancesti (judetul Hunedoara) Resedinta: Dobra. Denumire maghiara: Sztancsesd.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stancesti, judetul Hunedoara

Salistioara Salistioara Brad la 19,12 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Cetatea Blidaru la 46,09 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Cetatea Haiducilor Jdioara la 49,71 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 44,15 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 43,31 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 49,53 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Pod natural pe Cerna la 23,52 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 37,09 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Pietrele Cohului Pietroasa la 19,47 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Sfinx Crivina de Sus la 17,44 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 40,84 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 13,68 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Gurasada Fun Park la 9,29 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Taul fara fund Pesteana la 39,1 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 46,97 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 42,15 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 49,13 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 13,59 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 24,66 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 12,04 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 40,11 km
Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele. Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Caprei Cheile Fenesului. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes. Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Castrul Roman Tibiscum. Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Piatra Despicata Piatra Despicata. Piatra Despicata, Rosia Montana.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Coaja - Atractii turistice Giurgiani Localitati apropiate: Stancesti-Ohaba la 1,73 km, Radulesti la 1,95 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.