Localitatea Slatinioara (judetul Hunedoara) Resedinta: Petrosani. Denumire maghiara: Szlatinova. Alta denumire: Szlatinova községrész.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slatinioara, judetul Hunedoara

Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 36,58 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 32,57 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 8,01 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Lacul Gales Muntii Retezat la 38,32 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 48,33 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 49,81 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 23,46 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 36,19 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 36,73 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Grupul de case Rusesti Merisor la 13,02 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Lacul Rades Muntii Retezat la 46,35 km
Taurile Radesului
Ruinele fostei scoli din Merisor la 13,75 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Taul fara fund Pesteana la 48,95 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Lac Jiet la 2,37 km
Taul Jiet, Lacul Popii
[ Sus ↑ ]
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 7,96 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 8,23 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 65,73 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 63,48 km. Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 56,26 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Cibinburg Cibinburg la 58,52 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Cisnadie Cisnadie la 67,6 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 66,17 km. Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 59,67 km. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 61,5 km. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 61,3 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Pestera Prabusita Geoagiu la 59,68 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 64,81 km. Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Cariera de marmura Bucova la 56,8 km. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 63,2 km. Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Rosen Garten Rosen Garten la 60,03 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 69,52 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 64,26 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.