Localitatea Petrosani (judetul Hunedoara) Resedinta: Petrosani. Denumire maghiara: Petrozsény. Denumire germana: Petroschen.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Petrosani, judetul Hunedoara

Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 35,62 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 8,81 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Turnul rotund Crivadia la 13,34 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 11,13 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 14,38 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 41,39 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Taul fara fund Pesteana la 46,34 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 33,95 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 33,6 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 5,5 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Grupul de case Rusesti Merisor la 10,41 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 34,85 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 21,03 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 47,39 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
[ Sus ↑ ]
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 5,44 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 5,65 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pestera Prabusita Geoagiu la 57,93 km. Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai.
Cibinburg Cibinburg la 59,66 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 51,66 km. Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 61,21 km. Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Rosen Garten Rosen Garten la 61,7 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 66,54 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cisnadie Cisnadie la 69,18 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 57,56 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 64,67 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 65,92 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 68,8 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.