Localitatea Pestera (judetul Hunedoara) Resedinta: Petrosani. Denumire maghiara: Zsupinyászuvölgy.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pestera, judetul Hunedoara

Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 29,18 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 33,52 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Lacul Rades Muntii Retezat la 40,98 km
Taurile Radesului
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 16,04 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 28,97 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 32,06 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 14,63 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 25,76 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Straja Straja la 16,27 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Turnul rotund Crivadia la 8,69 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 28,02 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Parangul Mare Parangul Mare la 21,23 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 0,59 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Accesul se face pe DN 66, mergand pana la serpentinele din Pasul Merisor.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 31,77 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Transalpina Transalpina la 28,98 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Pasul Groapa Seaca la 21,68 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani?
Varful Carja Varful Carja la 18,57 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m. De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 29,11 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
[ Sus ↑ ]
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 0,33 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 0,59 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pod natural pe Cerna la 54,38 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 53,28 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 65,29 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 66,5 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 59,35 km. Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 67,01 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Cetatea Scurta Orlat la 59,85 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 55,16 km. Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 68,85 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 68,93 km. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 53,42 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 58,02 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 66,41 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.