Localitatea Crivadia (judetul Hunedoara) Resedinta: Banita. Denumire maghiara: Krivádia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Crivadia, judetul Hunedoara

Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 7,52 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Pasul Urdele Muntii Parang la 37,76 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 9,91 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 39,89 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 25,89 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 28,43 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Pasul Groapa Seaca la 30,6 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Taul dintre Brazi la 24,95 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Lacul Rades Muntii Retezat la 33,08 km
Taurile Radesului
Parangul Mare Parangul Mare la 29,57 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Cetatea Banita la 8,51 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 23,24 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 2,67 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Lac Jiet la 17,6 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Pod natural pe Cerna la 45,88 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Lacul Gales Muntii Retezat la 24,72 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Valea Sodomului Sacelu la 49,26 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 34,42 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Masa tacerii la 47,53 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Cheile Banitei Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Cindrel la 48,08 km
Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 29,96 km
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
[ Sus ↑ ]
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 4,85 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 8,35 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pestera Cainilor Bacaia la 61,77 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Salistioara Salistioara Brad la 67,65 km. Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 59,88 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 60,88 km. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 67,33 km. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Valea Ibanului Bobu la 53,27 km. Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Piramidele de la Slatioara Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 52,43 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Cheile Ardeului Cheile Ardeului la 63,5 km. Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.