Localitatea Carnesti (judetul Hunedoara) Resedinta: Totesti. Denumire maghiara: Kernyesd.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Carnesti, judetul Hunedoara

Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 9,63 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 12,78 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele la 16,46 km
Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
Taul dintre Brazi la 17,13 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Straja Straja la 39,4 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 22,34 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Taul fara fund Pesteana la 5,17 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 38 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 47,58 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Varful Papusa Varful Papusa la 20,05 km
Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Campusel la 31,65 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Lacul Rades Muntii Retezat la 21,51 km
Taurile Radesului
Cetatea Colt Cetatea Colt la 7,82 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 23,68 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 10,56 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort.
Lacul Portii Muntii Retezat la 20,77 km
Taul Portii
[ Sus ↑ ]
Pasul Porta Orientalis Domasnea. Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor. Poarta Orientala face legatura intre Valea Mehadica si Valea Timisului.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Masa tacerii. Masa tacerii, Targu Jiu
Poarta sarutului. Poarta sarutului, Targu Jiu.
Tunelul Ad Orientem Teregova. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879. Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul.
Cheile Teregovei Armenis. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci. Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cetatea Haiducilor Jdioara. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Iupca - Obiective turistice Bucura Localitati apropiate: Unciuc la 1,34 km, Paclisa la 1,95 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.