Localitatea Baru (judetul Hunedoara) Resedinta: Baru. Denumire maghiara: Nagybár.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Baru, judetul Hunedoara

Varful Carja Varful Carja la 30,5 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Lacul Rades Muntii Retezat la 30,26 km
Taurile Radesului
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 35,16 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Lacul Portii Muntii Retezat la 26,55 km
Taul Portii
Cetatea Blidaru la 21,74 km
Situl arheologic Costesti-Blidaru
Cariera de marmura Bucova la 37,95 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Taul dintre Brazi la 22,04 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 8,29 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 8,73 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 5,99 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Turnul rotund Crivadia la 3,76 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 16,83 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu la 6,45 km
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita la 8,29 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 55,45 km. Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 66,87 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Cariera de travertin Geoagiu la 51,07 km. Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Piramidele de la Slatioara Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Piatra Buha Sacelu la 50,75 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 57,68 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 62,41 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Complexul megalitic Muntele Mic la 54,22 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Calcarele de la Valea Mica Calcarele de la Valea Mica la 68,13 km. Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 68,31 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Gura Raului Gura Raului la 65,33 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Baile termale romane Germisara Baile termale romane Germisara Geoagiu Bai la 51,52 km. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 66,88 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.