Localitatea Aninoasa (judetul Hunedoara) Resedinta: Aninoasa. Denumire maghiara: Aninósza. Alta denumire: Aninószabányatelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Aninoasa, judetul Hunedoara

Pestera Bolii Pestera Bolii la 5,09 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 30,49 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 48,49 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Piatra Buha Sacelu la 38,3 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Transalpina Transalpina la 27,46 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 6,08 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Turnul rotund Crivadia la 10,4 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Taul dintre Brazi la 32,55 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Lacul Rades Muntii Retezat la 40,06 km
Taurile Radesului
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 19,34 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Padurea colorata Baia de Fier la 46 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26. Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu.
Varful Carja Varful Carja la 16,63 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m. De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
[ Sus ↑ ]
Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita la 4,7 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita la 5,02 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 66,12 km. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 62,59 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 62,94 km. Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Cetatea Scurta Orlat la 62,73 km. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Cariera de travertin Geoagiu la 59,05 km. Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 65,27 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Gura Raului Gura Raului la 58,34 km. Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Cimitirul evreiesc Geoagiu la 58,05 km. Cimitirul evreiesc de la Geoagiu se afla la est de partea nordica a localitatii, intr-o zona impadurita.
Pestera Cainilor Bacaia la 68,95 km. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Rosen Garten Rosen Garten la 65,75 km. Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.