Localitatea Visafolio (judetul Harghita) Resedinta: Gheorgheni. Denumire maghiara: Visszafolyó.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Visafolio, judetul Harghita

Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 38,55 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 40,93 km
Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Ulita copilariei Toplita la 35,11 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Nucul de la capatul satului Cotormani la 48,95 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 26,36 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 12,86 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 36,49 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 49,64 km
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 16,79 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 45,19 km
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 45,3 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 28,09 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 32,39 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 45,59 km
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 35,89 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Stanca La Panda Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 43,06 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 42,96 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 22,61 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 40,28 km
Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 41,44 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 41,93 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 43,25 km
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 42,58 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 18,53 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 32,48 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 41,43 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 29,16 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Castelul Lazar Castelul Lazar Lazarea la 9,26 km
Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 40,42 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 29,89 km
Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Fosta carciuma Balogh Anna Fosta carciuma Balogh Anna Mihaileni la 29,91 km
Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 16,3 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 20,34 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 42,84 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 30,96 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
[ Sus ↑ ]
Pestera Sugau, Galeria fosila nr 2 - Muntii Giurgeu
Pestera Sugau, Galeria fosila nr 2 - Muntii Giurgeu la 4,15 km
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu la 4,15 km
Pestera Sugau se afla la baza vestica a Muntelui Piatra Sipos 1566 m, la altitudinea de 1064 m. Complexul endocarstic se compune din patru nivele de galerii, cu o dezvoltare totala de 1021 m si o denivelare de -60 m.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 58,33 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Mofeta din Baile Tusnad Mofeta din Baile Tusnad la 64,77 km. Mofeta, Baile Tusnad Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Fara manusi de sudura - Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Talisoara la 66,58 km. In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri. Gaura cu plin - La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 67,18 km. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Izvorul din paraul Minei Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la 64,09 km. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad.
Biserica catolica Biserica catolica Cetatuia la 54,78 km. Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 55,15 km. Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 60,29 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 67,65 km. Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 65,43 km. Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 63,47 km. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 66,47 km. Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Santul turcilor Rigmani la 63,23 km. Santul turcilor (Coasta trocilor) este o fortificatie de pamant, care se afla la nord de satul Rigmani, in zona obarsiei paraului Rigmani.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 57,68 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 53,02 km. In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 66,37 km. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 51,82 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.