Localitatea Valeni (judetul Harghita) Resedinta: Feliceni. Denumire maghiara: Patakfalva.
Baia Calugarilor la 40,12 kmPe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Fantana alba la 36,54 kmIn zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Dealul Tortoma la 29,43 kmPe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Turnul cu ceas Sighisoara la 41,66 kmTurnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Stanca Ariciul Ormenis la 34,06 kmLa iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Daia la 35,56 kmSatul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Varful Amiaza la 39,11 kmVarful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Cetatea Racu la 32,11 kmRuinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Tinovul Luci Muntii Harghita la 30 kmTinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Baile Dugas 2 Danesti la 41,76 kmBaile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.

Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Piatra Moritz Corund la 26,43 kmPiatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Fagul tunel Satu Mare la 13,63 kmAproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Pasul Ferto la 32,28 kmDin parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Fiasteto la 30,53 kmPunctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 48,71 kmAflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 65,99 km. Parcul Indragostitilor- Targu Mures Am gasit-o - Am gasit geocutia, cu zozo si malna. Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 57,95 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.

Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.

Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.

Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Santul cetatii Moacsa la 59,69 km. Santul cetatii de la Moacsa Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Petersberg Sanpetru la 65,58 km. Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Valcele Drumul apelor minerale la 53,69 km. Valcele este situata in partea sud-vestica a judetului Covasna, la poalele sudice ale Muntilor Baraolt. O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.