Localitatea Tulghes (judetul Harghita) Resedinta: Tulghes. Denumire maghiara: Gyergyótölgyes.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tulghes, judetul Harghita

La mestecanis Borzont la 41,98 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 1,86 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 40,09 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 20,49 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 46,12 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 37,31 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 23,76 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 27,09 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 45,87 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Dealul Vulpii Botoaia la 49,47 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Mofeta Mofeta Borsec la 14,39 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Liceul Salamon Erno la 29,6 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Valea Iavardi Valea Iavardi la 37,75 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 49,44 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 46,43 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 27,91 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 45,66 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 17,77 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 40,3 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 37,98 km
Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 26,71 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 45,63 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Padurea de Argint Varatec la 44,1 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 42,91 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 28,09 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Gorodisul Gorodisul Sandominic la 43,24 km
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 46,39 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 41,82 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 48,66 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Pasul Liban Pasul Liban la 45,72 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 14,73 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Trei Caldari Trei Caldari la 45,13 km
In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 25,86 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 44,72 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
[ Sus ↑ ]
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes la 2,27 km
Pestera Tosorog
Pestera Tosorog la 10,14 km
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 68,83 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 53,37 km. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 60,06 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 56,78 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 63,84 km. Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 69,08 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 65,63 km. Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 69,84 km. In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 60,27 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 57,84 km. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 57,17 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 68,36 km. Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 66,34 km. Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.