Localitatea Toplita (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Maroshévíz. Denumire germana: Töplitz. Alta denumire: Gyergyó-Toplica.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Toplita, judetul Harghita

Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 31,66 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 36,63 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 23,64 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 41,07 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Izvorul Borcut Bilbor la 21,78 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Izvorul Doisprezece Izvorul Doisprezece Bucin la 37,27 km
Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Ascunzis drive-in - Oricat de mult m-am straduit, am ajuns la izvor inainte de lasarea intunericului, dar, in timpul iernii, zilele sunt scurte.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 35,64 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 40,96 km
Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 23,84 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Liceul Salamon Erno la 29,31 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 49,87 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Curmatura Tihu la 28,36 km
Curmatura Tihului
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 27,79 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 46,01 km
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 48,55 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 17,03 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 20,84 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod la 45,03 km
Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
Varful Bistriciorul la 32,19 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 45,86 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 41,1 km
Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 31,92 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 46,57 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 49,46 km
Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 29,32 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 40,63 km
Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 29,74 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 0,52 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 34,76 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 17,81 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 46,88 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 44,78 km
S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
La mestecanis Borzont la 26,88 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 39,4 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Poiana cu narcise Gurghiu la 41,18 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Eremitu Eremitu la 42,75 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 0,74 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita la 3,94 km
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 64,66 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Varful Omu Muntii Suhard la 67,54 km. Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 65,67 km. Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 64,63 km. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 65,3 km. Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 52,46 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Baltile Uila la 56,89 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 68,02 km. Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 64,59 km. Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 59,42 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 52,26 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 69,56 km. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.