Localitatea Sineu (judetul Harghita) Resedinta: Remetea. Denumire maghiara: Eszenyő. Alta denumire: Eszenyőpatak.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sineu, judetul Harghita

Castrul roman Castrul roman Calugareni
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Valea Garbea Valea Garbea
La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Fagul Inalt Gheorgheni
Fagul Inalt, Gheorgheni
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni
Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Cariera Suseni Cariera Suseni
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu
Poiana Rusu - Varful Tibles
La mestecanis Borzont
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate
Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Varful Amiaza Varful Amiaza
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Stanca La Panda Stanca La Panda
Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni
Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Lacul Spalatorul de pietre Lacul Spalatorul de pietre Racu
Lacul Racu - In momentul respectiv, acest ascunzis aparea ca cel mai apropiat ascunzis, negasit de mine. Locul se afla sub constructie - Geocutia poate fi gasita destul de usor. Denumirea corecta a lacului - Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Pasul Liban Pasul Liban
Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti
Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa
O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi
La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Viaductul feroviar Caracau Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc
Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Muntele Cad Muntele Cad Nadejdea
Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Lavanda Galautas
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Piatra Laptariei Bilbor
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat
Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Gradina pasarilor ornamentale Corund
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Castelul Lazar Castelul Lazar Lazarea
Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Cetatea Tartod Cetatea Tartod
Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
[ Sus ↑ ]
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc. In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Mlastina Budos Santimbru-Bai. Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai. Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc. Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Padurea de larice Posmus. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita. Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.