Localitatea Secu (judetul Harghita) Resedinta: Toplita. Denumire maghiara: Székpatak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Secu, judetul Harghita

Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 35,8 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 31,42 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 35,98 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 22,55 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 21,98 km
Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 36,64 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 42,88 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 32,92 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 27,14 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 20,55 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 8,12 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 28,65 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 35,21 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 21,07 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 36,24 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Izvorul Borcut Bilbor la 13,17 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 36,4 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 27,16 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 46,4 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 6,72 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 36,48 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 49,71 km
Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 21,51 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 12,91 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 47,56 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Fagul Inalt Gheorgheni la 31,53 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Varful Bistriciorul la 36,04 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 18,14 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 32,24 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
[ Sus ↑ ]
Borsec
Borsec la 6,44 km
Borsec este una dintre cele mai frumoase statiuni balneare situate in Carpatii Orientali. Aceasta este formata din doua parti: Borsecul de Jos, si Borsecul de Sus, care este statiunea propriu-zisa.
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec la 6,88 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 65,63 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 69,41 km. Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Burgberg Batos la 61,47 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 63,35 km. Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 61,46 km. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Fiasteto Fiasteto la 62,24 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 57,41 km. Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 68,17 km. Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 61,95 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 52,28 km. In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 60,5 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 65,16 km. Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 54,86 km. Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 55,57 km. Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 62,91 km. Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 68,44 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.