Localitatea Remetea (judetul Harghita) Resedinta: Remetea. Denumire maghiara: Gyergyóremete.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Remetea, judetul Harghita

Muntele Mihai Muntele Mihai la 40,91 km
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 29,03 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 35,11 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 28,44 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 15,69 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 46,9 km
Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 48,45 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 34,61 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Trei Pietre Trei Pietre Munceii Nascalatului la 43,18 km
Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 0,79 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 0,29 km
Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 36,12 km
Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
Alee terapeutica Sovata la 34,71 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 41,97 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 47 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Gradina Csiky Gheorgheni la 14,34 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Viaductul Mina Viaductul Mina la 47,97 km
Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 22,51 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 4,91 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 49,32 km
Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 47,43 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 49,18 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 26,53 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Succes Succes Siculeni la 46,76 km
In sfarsit, am reusit.
La mestecanis Borzont la 12,86 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti la 35,32 km
Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 49,41 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 18,39 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 42,05 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Stanca La Panda Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 20,69 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 48,29 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
[ Sus ↑ ]
Ciupercile de piatra Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiu
Ciupercile de piatra Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiu la 13,42 km
In Muntii Gurghiu, la 10 km de Toplita, in vecinatatea varfului Batrana, se gasesc mai multe grupuri de stanci ciudate. Asemanatoare cu formele umane din Muntii Bucegi, aici au aparut, de asemenea, forme, coloane, creste de stanca si ciuperci de piatra uluitoare.
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 15,74 km
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 68,12 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 62,54 km. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 63,67 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Borsaros Borsaros la 61,24 km. Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 61,37 km. Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 52,96 km. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Cariera Cariera Delnita la 50,93 km. Cariera Delnita
Padurea de larice Posmus la 68,1 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Izvorul Baile Jigodin Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Varful Colos Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Cioboteni Cioboteni la 54,07 km. Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Baltile Uila la 65,68 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 53,07 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 63,84 km. Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 62,93 km. Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Poarta Ako Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 65,79 km. Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc. Usor de gasit - Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 51,78 km. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Budvar la 57,19 km. Cavitatile de langa Budvar
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.