Localitatea Pauleni-Ciuc (judetul Harghita) Resedinta: Pauleni-Ciuc. Denumire maghiara: Csíkpálfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pauleni-Ciuc, judetul Harghita

Dealul Merilor Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Monumentul Siculicidium De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Conacul Lazar Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Troita Sfanta Maria Regina Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Pasul Hanu Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Varful Maguricea Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Fosta carciuma Balogh Anna Fosta carciuma Balogh Anna, azi casa de locuit cu structura din lemn, se afla in satul Mihaileni la numarul 315.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Cioboteni Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant (cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca). Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
Urma pasilor lui Isus Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Fantana Vestita Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Valea Garbea Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor, Bixad
Mofeta Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Biserica romano-catolica Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Piatra Uriasului de la Asau Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Poduri din lemn In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Spre Piatra Mesei, Carta
Via ferrata Soim Calator Catarand aici, umblam in tinutul soimilor, si putem admira privelistea si flora peretilor de stanca.
Salcia In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Ciucsangeorgiu Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Capela de pe muntele Bogat Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Muntele Mihai Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Lacul Agas Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Castelul Lazar Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
[ Sus ↑ ]
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin
Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
La Morminte In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
Biserica din Lunga Satul Lunga - tinand de Tg.
Fantana din mijlocul drumului Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Castelul omului simplu In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Izvorul Doisprezece Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Biserica ortodoxa veche din Recea Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Stanca Piatra Soimului Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Piatra cu caldare mica Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Biserica unitariana si reformata Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Piatra cu caldare mare De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Turn de observatie Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.