Localitatea Nuteni (judetul Harghita) Resedinta: Galautas. Denumire maghiara: Nucén.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nuteni, judetul Harghita

Stanca Panaghia Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Pestera Sugau Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 30,22 km
Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 30,56 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 14,67 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 49,54 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 44,89 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 27,97 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 48,47 km
Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 11,25 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 40,85 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 42,86 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 17,79 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 40,21 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 6,45 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 49,58 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Gara Mica Gara Mica Sovata la 41,33 km
Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915. Blocul de beton - Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Foto lamuritoare - Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 45,73 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 15,15 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 11,1 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Varful Gretes Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 47,44 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 45,65 km
Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 35,78 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 41,85 km
Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 37,03 km
Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 49,17 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 43,72 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 12,38 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 39,39 km
Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Valea Iavardi Valea Iavardi la 46,11 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Castelul Lazar Castelul Lazar Lazarea la 17,56 km
Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 49,56 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Alee terapeutica Sovata la 39,82 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 29,34 km
Izvorul geografic al Oltului
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 5,9 km
Ciupercile de piatra Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiu
Ciupercile de piatra Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiu la 9,4 km
In Muntii Gurghiu, la 10 km de Toplita, in vecinatatea varfului Batrana, se gasesc mai multe grupuri de stanci ciudate. Asemanatoare cu formele umane din Muntii Bucegi, aici au aparut, de asemenea, forme, coloane, creste de stanca si ciuperci de piatra uluitoare.
Lacul Crab Lacul Crab Porumbenii Mari la 69,47 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 63,62 km. In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Movilele asezate in ordine Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 67,59 km. Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 64,82 km. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 64,82 km. Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 66 km. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc la 65,86 km. In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Casalotul din Caldari La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scãrisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 59,67 km. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 66,6 km. Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 57,77 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Parcul central Piata Bocskai Parcul central Piata Bocskai Miercurea Nirajului la 60,94 km. Parcul central din Miercurea Nirajului se afla vizavi de biserica reformata de pe piata Bocskai, dand un caracter distinct orasului.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 64,53 km. Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 61,15 km. Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 50,67 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.