Localitatea Fancel (judetul Harghita) Resedinta: Dealu. Denumire maghiara: Székelyfancsal. Alta denumire: Fancsal.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fancel, judetul Harghita

Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 37,21 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 45,6 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 40,88 km
Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid la 24,63 km
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 42,38 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Apold Apold la 45,88 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 25,59 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 42,94 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 43,84 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 41,11 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 42,27 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 42,48 km
Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Santul turcilor Rigmani la 39,14 km
Santul turcilor (Coasta trocilor) este o fortificatie de pamant, care se afla la nord de satul Rigmani, in zona obarsiei paraului Rigmani.
Piatra Detunata Racos la 40,35 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Parcul de aventura Balu Parcul de aventura Balu Harghita Bai la 26,24 km
Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme. Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. A fost foarte fain - Am gasit cutia. La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 49,84 km
Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Izvorul de apa minerala din Paraul Chirui Baile Chirui la 23,07 km
La mai putin de o suta de metri distanta de stanca Kossuth, spre vest, pe malul stang al paraului Chirui, gasim un izvor de apa minerala.
Fagul tunel Fagul tunel Satu Mare la 10,78 km
Aproape de capatul estic al comunei Satu Mare, se bifurca un drum asfaltat care ne duce paralel cu paraul Bradestii Mari, catre est, apoi spre nord-est.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 31,92 km
Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 34,05 km
Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 29,35 km
Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 34,45 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 44,91 km
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 37,44 km
Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 37,33 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 32,93 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Danes Danes la 49 km
Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 49,31 km
Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 37,22 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 38,05 km
Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile de langa Cadiseni
Cavitatile de langa Cadiseni la 4,12 km
Cavitatile de langa Satu Mare (Harghita)
Cavitatile de langa Satu Mare (Harghita) la 6,7 km
Biserica fortificata Rotbav la 62,28 km. Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 55,38 km. Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 64,79 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 58,56 km. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 60,11 km. Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 56,48 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 58,17 km. La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 61,59 km. Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 69,91 km. Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 53,27 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 56,83 km. Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 67,17 km. Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 52,92 km. Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Hipodrom Hipodrom la 61,39 km. Hipodrom Targu Mures
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 69,47 km. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 54,73 km. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.