Localitatea Darjiu (judetul Harghita) Resedinta: Darjiu. Denumire maghiara: Székelyderzs. Alta denumire: Dözs.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Darjiu, judetul Harghita

Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 26,08 km
Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 31,35 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 49,4 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 36,79 km
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit. Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 30,76 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei. Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 13,53 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 10,88 km
Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 21,93 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
Pestera Orban Balazs Pestera Orban Balazs Surducul Varghisului Meresti la 26,69 km
Pestera Orban Balazs - Surducul Varghisului, Meresti
Izvorul parcarii Izvorul parcarii Magherani la 46,61 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Izvorul de langa parcare a fost asigurat cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 17,53 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii. Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 45,75 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Budvar la 11,83 km
Cavitatile de langa Budvar
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 31,31 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas. In prezent in cladirea aflata pe lista monumentelor istorice (MS-II-m-A-15933) functioneaza un restaurant.
Fantana din padure Fantana din padure Santimbru Bai la 43,8 km
Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
Toaleta publica automata Toaleta publica automata Miercurea Ciuc la 49,79 km
Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta. Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 8,35 km
Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 42,4 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 41,46 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare. Mlastina propriu-zisa are dimensiuni mai mari ca rezervatia, formand o zona de protectie naturala pentru plantele ocrotite.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 39,61 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 44,18 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai. Una dintre atractiile vaii paraului Minei este Cascada Fotoliului de piatra, o cadere de apa cu doua trepte, care se aseamana cu un fotoliu de piatra suspendat.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 27,43 km
La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje. Ciocanul hidraulic pentru prelucrarea fierului, construit aici, a functionat pana in anii 1990.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 44,68 km
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai. Urcand pe poteca, in apropierea statiunii, la un moment dat vom observa pe dreapta, stanca acoperita cu padure deasa.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 43,77 km
Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia. In ultimii ani la Baile Santimbru au fost construite foarte multe vile, unele oferand cazare pentru turisti.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Chingii Ocland la 21,23 km
Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 41,36 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere. Izvoarele care apar sub varf au o curgere mai lenta, imbiba solul cu apa si impreuna cu conditiile climatic specifice etajului subalpin-montan superior creaza conditii pentru formarea turbei.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 31,51 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Gura de mina Gura de mina Baile Harghita la 38,55 km
Pe teritoriul statiunii Baile Harghita a functionat in trecut o exploatare subterana de caolin, care in 2018 a intrat in faliment, si a fost inchisa gradual. In jurul statiunii gasim mai multe halzi de steril, rezultate din depozitarea reziduurilor din exploatare.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 45,92 km
Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 17,91 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland. Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 18,83 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene. Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 25,69 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi. Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 47,33 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 49,79 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 42,56 km
In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 31,39 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
[ Sus ↑ ]
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12). Suseni, aflat la 3 km este o mica localitate care - împreuna cu Paraul Sumuleului - a aparut din casele construite de-a lungul timpurilor de locuitorii Ciumanului în apropierea padurilor si pasunilor montane.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Gradina Csiky Gheorgheni. Gradina Csiky, Gheorgheni
Pictura murala Pictura murala Targu Mures. Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia. Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868). Sub capela se gaseste cavoul familiei Apor.
Muntele Cad Muntele Cad Nadejdea. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
Sura cu fereastra Holbav. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach? ).
Cozmeni Cozmeni. Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia. Aceste legi satesti, caracteristice autonomiei si autoguvernarii traditionale secuiesti au analogii in Europa vremii numai in cazul unor comunitati din Þarile de Jos.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos. Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta. Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia. Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia. Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures. Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor. Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim. Aici s-a construit o gradina pentru pelerini cu ajutorul voluntarilor.
Carta Carta. Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins.
Copacul lui Tarzan Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana. Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana. Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Daca va intereseaza povestea copacului, cereti paznicului sa va povesteasca.
Casa conductei de apa Casa conductei de apa Targu Mures. Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara. Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures.
Dalnic Dalnic. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum. Spre capatul nord-vestic al satului se afla o mica piateta dominata de doua obiective majore.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Ciolcesti - Atractii turistice Scheiu de Jos Localitati apropiate: Mujna la 3,8 km, Ulies la 3,82 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.