Localitatea Craciunel (judetul Harghita) Resedinta: Ocland. Denumire maghiara: Homoródkarácsonyfalva. Denumire germana: Krötschendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Craciunel, judetul Harghita

Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 49,49 km
Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 35,61 km
Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Ormenis Ormenis la 22,05 km
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 24,3 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 44,8 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 49,35 km
Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Cimitir de pasari Cimitir de pasari Paraul Minei la 26,49 km
Rezervatia botanica si geologica Paraul Minei este situata pe versantul estic al Muntilor Harghita, la circa 2 km sud de Baile Santimbru, si la sud de tinovul Luci de langa Sancraieni. Am fost prezent la gasirea geocutiei - Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 44,91 km
Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Poteca tematica Vechiul rau Olt Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion la 35,1 km
Regularizarea unui rau necesita solutii care sa asigure si pastrarea mediului natural, dar si o utilizare umana potrivita.
Biserica catolica Biserica catolica Cetatuia la 35,83 km
Satul Cetatuia se afla la sud de Sansimion, pe terasa din stanga Oltului, la o altitudine de 662 m, la 18 km sud de Miercurea-Ciuc. Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 45,95 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 49,38 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 24,28 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 14,19 km
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 35,11 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 35,46 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Baile Apor Baile Apor la 40,52 km
Asemenea izvoare nu gasim in toata Europa, este vorba de o adevarata raritate a lumii. Instructiunile au fost de nota 10 - Cutia are o margine crapata.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 32,3 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 15,06 km
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 46,59 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 24,04 km
Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Mofeta Mofeta Baile Balvanyos la 41,19 km
Din centrul statiunii Baile Balvanyos, la doar aproximativ 300 m distanta spre nord, se afla mofeta.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 38,47 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 16,77 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 49 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Pasul Ferto Pasul Ferto la 37,26 km
Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Capela din Vale sau Capela Sfantul Ioan Bancu la 41,11 km
Bancu este un sat al comunei Ciucsangiorgiu, cunoscut prin biserica sa fortificatã. Daca nu gasiti cutia, incercati si pe partea opusa - Nu prea am gasit loc de parcare langa intrarea in cimitir.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 30,81 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 18,29 km
Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Casa Albert Sighisoara la 49,41 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 40,56 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 34,09 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Via ferrata Soim Calator Via ferrata Soim Calator Surducul Varghisului la 9,64 km
Catarand aici, umblam in tinutul soimilor, si putem admira privelistea si flora peretilor de stanca.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 47,52 km
In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 36,27 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Lacul Suta Lacul Suta la 35,68 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 49,34 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 49,42 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 15,25 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 49,47 km
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 26,75 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
[ Sus ↑ ]
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra la 6,75 km
Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului. Zona a fost declarata rezervatie naturala pentru protectia carstului.
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului
Pesterile nr. 57 si 58 din Cheile Varghisului la 9,32 km
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 54,27 km. Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 63,58 km. Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc la 58,15 km. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc la 57,99 km. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 64,56 km. Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica la 68,87 km. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 60,16 km. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 66,58 km. Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 57,99 km. Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 58,51 km. Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 52,63 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Poarta Schei Poarta Schei la 61,54 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 54,09 km. Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 69,95 km. Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.