Localitatea Covacipeter (judetul Harghita) Resedinta: Gheorgheni. Denumire maghiara: Kovácspéter.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Covacipeter, judetul Harghita

Lavanda Galautas la 31,36 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Avenul Licas Avenul Licas la 9,95 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Valea Garbea Valea Garbea la 25,47 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 17,46 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 35,64 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Gradina Csiky Gheorgheni la 8,46 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 31,4 km
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 43,44 km
Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 40,26 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Poduri din lemn Poduri din lemn Jigodin la 43,25 km
In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 27,09 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Casalotul din Caldari Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului la 37,07 km
La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scãrisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Nucul de la capatul satului Cotormani la 48,32 km
La capatul nord-vestic al satului Cotormani, la intersectia drumurilor de camp, intr-o gradina inconjurata de un gard, se afla un nuc mare.
Belvedere Belvedere Capalnita la 43,74 km
In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 10,05 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 25,08 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 45,91 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 8,22 km
In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 42,86 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 39,74 km
Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta la 49,13 km
Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 29,11 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 31,26 km
Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 42,05 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 18,99 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 17,02 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 32,53 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 46,7 km
In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 17,76 km
Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 24,87 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 20,05 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 21,92 km
Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
[ Sus ↑ ]
Ciofronca - Muntii Hasmas
Ciofronca - Muntii Hasmas la 3,55 km
Piatra Sipos, Izvorul Oltului - Muntii Giurgeu
Piatra Sipos, Izvorul Oltului - Muntii Giurgeu la 3,9 km
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 64,43 km. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 63,13 km. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Copacul lui Tarzan Copacul lui Tarzan Lacul Sfanta Ana la 67,02 km. Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana. Fara manusi - Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 62,22 km. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 50,46 km. Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 65,94 km. Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Curmatura Tihu la 64,23 km. Curmatura Tihului
Budvar la 58,93 km. Cavitatile de langa Budvar
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari la 67,44 km. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 63,45 km. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 57,17 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 52,43 km. Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Cozmeni Cozmeni la 57,87 km. Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 54,2 km. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Necropola tumulara Necropola tumulara Dealul Pietros la 66,62 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Trei Caldari Trei Caldari la 55,1 km. In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 52,38 km. Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.