Localitatea Carta (judetul Harghita) Resedinta: Carta. Denumire maghiara: Karcfalva. Alta denumire: Csíkkarcfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Carta, judetul Harghita

Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 23,57 km
In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Mlastina Budos Santimbru-Bai la 29,43 km
Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 29,38 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 48,27 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 25,76 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Valea Garbea Valea Garbea la 12,52 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Sub podul CFR Sub podul CFR Baile Tusnad la 43,15 km
Sub podul CFR Baile Tusnad In drum spre tabara - Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Nimic sub pod - Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site. Geocutie noua in ascunzisul vechi - Dupa ce mi s-a semnalat posibila disparitie a geocutiei ascunse aici.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 44,42 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 44,49 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 9,38 km
Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 27,85 km
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 47,43 km
Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 33,09 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 21,08 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Lavanda Galautas la 48,85 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 48,44 km
Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 12,15 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 44,75 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 46,76 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 48,25 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 16,25 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 20,27 km
Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 41,75 km
Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Piatra Moritz Piatra Moritz Corund la 43,39 km
Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Hanul Suparatoarea Nevestelor Hanul Suparatoarea Nevestelor Lueta la 32,89 km
Hanul Suparatoarea Nevestelor se afla la intersectia drumurilor care vin dinspre Baile Chirui, Selters, respectiv Lueta.
Biserica catolica Biserica catolica Jigodin la 21,88 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc la 20,1 km
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 1,87 km
Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Padurea paralela cu strada Rakoczi Padurea paralela cu strada Rakoczi Odorheiu Secuiesc la 45,27 km
In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 41,31 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 29,62 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Campul cu mesteceni Tusnad la 38,89 km
Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 38 km
Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 30,53 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 18,36 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 48,61 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 29,12 km
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Poteca tematica Vechiul rau Olt Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion la 32,4 km
Regularizarea unui rau necesita solutii care sa asigure si pastrarea mediului natural, dar si o utilizare umana potrivita.
[ Sus ↑ ]
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita la 9,67 km
Pasul Ghimes - Muntele Paganilor
Pasul Ghimes - Muntele Paganilor la 12,74 km
Cetatea Turia Cetatea Turia la 54,59 km. Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Cascada Tulghes Cascada Tulghes la 69,24 km. Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 60,35 km. Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 60,8 km. Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu la 63,29 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Stramtura Comanestiului Stramtura Comanestiului Lunca Asau la 52,19 km. Intre localitatile Comanesti si Asau, drumul judetean DJ116B trece printr-un loc ingust, Stramtura Comanestiului.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului la 53,68 km. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Varful Maguricea Varful Maguricea Darmanesti la 57,64 km. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 55,75 km. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica la 54,69 km. In jurul varfului Nemira Mica gasim mai multe formatiuni stancoase interesante, de forma unor ciuperci, turnuri sau piramide, produse de actiunea eoliana asupra gresiei friabile. Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 65,25 km. Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 54,1 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Varful Zespezel la 63,55 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni la 57,54 km. Atestata din 1825, a inlocuit biserica veche a satului, zice-se, din secolul XII, ale carei urme au fost gasite de Orban Balazs. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Fiasteto Fiasteto la 50,56 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 61,02 km. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.