Localitatea Bulgareni (judetul Harghita) Resedinta: Lupeni. Denumire maghiara: Bogárfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bulgareni, judetul Harghita

Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 27,55 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 38,91 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 46,45 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 39,14 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 28,21 km
Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 39 km
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Casa Elvetianului Casa Elvetianului Magherani la 35,18 km
Pe strada principala din Magherani, la numarul 289, atrag atentia o casa de locuit deosebita si terenul aferent.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 21,35 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 39,41 km
La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Movilele asezate in ordine Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 49,77 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 36,14 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 21 km
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 45,38 km
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 45,44 km
Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 44,33 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 41,33 km
Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Fosta Judecatorie de plasa Miercurea Nirajului la 39,94 km
Cladirea fostei Judecatorii de plasa din orasul Miercurea Nirajului se afla pe strada Trandafirilor numarul 79.
Carta Carta la 43,1 km
Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 15,17 km
Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 27,92 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 36,08 km
De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Fortificatiile din Padurea Rica Fortificatiile din Padurea Rica la 35,34 km
Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea Réka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Ascunzisul a fost defrisat - Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 38,82 km
Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor.
Eremitu Eremitu la 41,34 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Casa Prieteniei Casa Prieteniei Zagar la 48,71 km
Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 46,18 km
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Fantana din padure Fantana din padure Santimbru Bai la 40,69 km
Izvor si fantana din beton imprejmuite, la 500 m sud de Santimbru Bai, langa poteca turistica marcata cu banda albastra.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 48,7 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 30,1 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 45,81 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 40,43 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure la 32,75 km
Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 35,17 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Piatra Detunata Racos la 41,31 km
Situl arheologic Piatra Detunata - Racos.
Varful Gretes Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 36,67 km
In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile de langa Cadiseni
Cavitatile de langa Cadiseni la 6,73 km
Pasul Calonda
Pasul Calonda la 6,98 km
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 63,41 km. Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 51,84 km. Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 53,4 km. Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 64,1 km. Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 69,07 km. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 53,38 km. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 58,31 km. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 58,85 km. Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 56,41 km. In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut - Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras.
Sugas Bai Sugas Bai la 62,6 km. Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 51,75 km. Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 54,43 km. Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 53,81 km. Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.