Localitatea Borsec (judetul Harghita) Resedinta: Borsec. Denumire maghiara: Borszék. Denumire germana: Bad Borseck.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Borsec, judetul Harghita

Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 28,68 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 27,5 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 30,6 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 29,48 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 42,64 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Izvorul Borcut Bilbor la 17,53 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 25,73 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Pasul Liban Pasul Liban la 42,72 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 30,14 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Izvorul Doisprezece Izvorul Doisprezece Bucin la 47,67 km
Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Ascunzis drive-in - Oricat de mult m-am straduit, am ajuns la izvor inainte de lasarea intunericului, dar, in timpul iernii, zilele sunt scurte.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 47,85 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Spre Piatra Mesei Carta la 47,34 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 33,34 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Piatra Laptariei Bilbor la 10,97 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 49,88 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 44,28 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 39,15 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 15,06 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 15,36 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 32,21 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 23,52 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 22,32 km
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 19,3 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Varful Zespezel la 31,17 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 45,71 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 42,22 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 18,96 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 26,18 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita la 17,08 km
Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 35,2 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 36,5 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
[ Sus ↑ ]
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec la 0,42 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu
Pestera cu Stalactite - Dealul Scaunul Rotund, Borsec, Muntii Giurgeu la 0,95 km
Pestera cu Stalactite din dealul Scaunul Rotund este cea mai lunga pestera formata in travertin din tara. Formarea sa a fost influentata in principal de un sistem deschis de diaclaze, care a fragmentat travertinul, contributia apelor pluviale infiltrate fiind esentiala in transportul si dizolvarea calcarului.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 64,61 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 54,19 km. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Padurea de Argint Varatec la 58,08 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Viaductul feroviar Caracau Viaductul feroviar Caracau Livezi-Ciuc la 54,34 km. Se afla pe tronsonul de cale ferata Miercurea Ciuc - Ghimes, in perimetrul comunei Mihaileni, intre localitatile Livezi-Ciuc si Nadejdea.
Padurea Corhanei Dobreni la 64,2 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Muntele Cad Muntele Cad Nadejdea la 54,22 km. Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra la 59,23 km. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 61,66 km. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 50,41 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 62,69 km. Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Piatra Siclodului Piatra Siclodului la 61,49 km. Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 63,69 km. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 59,99 km. Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 53,92 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 68,49 km. Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 67,98 km. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 58,95 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 64,94 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.