Localitatea Bilbor (judetul Harghita) Resedinta: Bilbor. Denumire maghiara: Bélbor. Denumire germana: Belbern. Alta denumire: Gyergyóbélbor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bilbor, judetul Harghita

Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 37,71 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 36,17 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 47,35 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Izvorul Borcut Bilbor la 5,25 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 34,77 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Varful Bistriciorul la 33,77 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 39,4 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 24,15 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 42,65 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 25,47 km
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 25,59 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 24,83 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 39,57 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 46,4 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 48,21 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 36,22 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 38,28 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 11,38 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 37,14 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 37,23 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 26,94 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 37,9 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 12,43 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 26,2 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 17,72 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 29,55 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 23,3 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 23,6 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
[ Sus ↑ ]
Vaile paraurilor Rogozu (Szacskai) si Cupelor (Kupás) - Borsec
Vaile paraurilor Rogozu (Szacskai) si Cupelor (Kupás) - Borsec la 11,39 km
07-09-2003, 14-09-2003, 10-11-2007.
Borsec
Borsec la 11,56 km
Borsec este una dintre cele mai frumoase statiuni balneare situate in Carpatii Orientali. Aceasta este formata din doua parti: Borsecul de Jos, si Borsecul de Sus, care este statiunea propriu-zisa.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 60,74 km. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 63,49 km. S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard.
Stanca La Panda Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 54,48 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 66,95 km. Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Lacul Verde Lacul Verde Sovata la 59,76 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 67,72 km. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 68,94 km. Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 50,25 km. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 68,64 km. Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 69,08 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
Varful Grindusu Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 66,44 km. Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 67,39 km. In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Piatra Siclodului Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.