Localitatea Baile Tusnad (judetul Harghita) Resedinta: Baile Tusnad. Denumire maghiara: Tusnádfürdő. Denumire germana: Bad Tuschnad.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Baile Tusnad, judetul Harghita

Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 35,48 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Troita de pe Dealul Monyasd Troita de pe Dealul Monyasd Ciucsangeorgiu la 22,13 km
Dealul Monyasd e un mic fragment al interfluviului Fisag-Fitod.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 36,35 km
La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Podul Ligat Podul Ligat Miercurea Ciuc la 24,57 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 24,82 km
In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 42,51 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 19,63 km
Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Biblioteca Judeteana Covasna la 31,9 km
La inceputul secoului XIX, in spatiul public al orasului Sfantu Gheorghe apare o oferta inedita de divertisment: in sediul Primariei se deschide un Cazinou, prin care autoritatile incearca sa raspunda nevoilor oamenilor de petrecere a timpului liber. Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 46,56 km
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Castelul Szentkereszty Arcus la 28,58 km
Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 22,78 km
Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Coasta Pietroasa Coasta Pietroasa Jigodin la 20,4 km
Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 6,29 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 31,21 km
Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc la 26,54 km
Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 27,44 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 47,24 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Biserica din Garciu Biserica din Garciu la 34,72 km
Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 29,06 km
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 25,66 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 37,37 km
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Valea Garbea Valea Garbea la 43,88 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 43,21 km
Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Biserica unitariana Biserica unitariana Craciunel la 33,39 km
Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri. Am gasit-o - Am gasit si acesata geocutie cu o mica cautare in plus ca de obicei.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 19,79 km
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 8,82 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 29,2 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Petersberg Petersberg Sanpetru la 49,75 km
Petersberg, sau ruinele cetatii de pe dealul Lempes, Sanpetru. Spre Dealul Cetatii dinspre Sanpetru - M-am apropiat de Dealul Cetatii dinspre Sanpetru, pe unul dintre numeroasele drumuri de pamant. Cetatea de pe Dealul Lempes - Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau la 22,1 km
Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 40,8 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia la 36,88 km
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod la 37,35 km
Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 17,25 km
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 45,38 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 34,57 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Vallato Vallato Harghita-Bai la 31,54 km
Izvorul si baia Vallato - Harghita-Bai Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 29,82 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 47,2 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
[ Sus ↑ ]
Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad
Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad la 0,31 km
Din Baile Tusnad, urmand poteca marcata cu punct rosu, ajungem dupa putin timp la Bastionul Apor. Pe acest traseu, cei aflati la tratament sunt indrumati pentru o cura de miscare si aer.
Stanca Soimilor - Baile Tusnad
Stanca Soimilor - Baile Tusnad la 0,69 km
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 59,88 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 64,21 km. Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 51,57 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 67,83 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 66,85 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 51,33 km. Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 56,1 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 55,78 km. Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 51,07 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 54,19 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Pestera Fundata la 68,77 km. Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 58,37 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 51,31 km. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.