Localitatea Atia (judetul Harghita) Resedinta: Corund. Denumire maghiara: Atyha.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Atia, judetul Harghita

Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 39,56 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 49,38 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Gradina botanica Gradina botanica Targu Mures la 42,46 km
Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Intrarea in gradina se afla intre clinica de psihiatrie si clinica de copii.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 47,01 km
Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 24,6 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 24,68 km
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14. A inlocuit-o, in prima parte a secolului al XVIII-lea, inainte de 1751, pe cea strabuna.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 47,51 km
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 24,54 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Casa Cripta Dracula Casa Cripta Dracula Damieni la 25,71 km
Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
La mestecanis Borzont la 29,86 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 37,97 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei. Scopul liniei de aparare a fost apararea drumului montan spre depresiunea Ciucului, spre pasul Tolvajos.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 46,27 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Biserica fortificata din Darjiu Biserica fortificata din Darjiu la 32,09 km
Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 47,85 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 22,64 km
Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit. A fost sfintita si data in folosinta credinciosilor pe 18 septembrie 2021.
Belvedere Belvedere Capalnita la 32,07 km
In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 13,8 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Fagul Inalt Gheorgheni la 48,32 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 44,77 km
Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 30,75 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod. Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 42,58 km
Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 13,52 km
Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 25,89 km
Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic. Noua biserica a fost construita in 1838, in stil neoclasicist - initial cu un turn de lemn, schimbat in 1898 cu un turn de piatra.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 38,53 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 47,09 km
Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici. Pe partea geografica stanga se afla un izvor pretios, indicat si cu o tablita.
Izvorul Lobogo Izvorul Lobogo Baile Homorod la 30,4 km
Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod. Multumita locatiei apropiate de restaurant si parcare, respectiv apei sale cu un gust bun.
Lacul Mierlei Lacul Mierlei Sovata la 13,73 km
Lacul Mierlei este un lac din statiunea Sovata. Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 44,93 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau. Lacasul de cult, care a fost construit intre anii 1546-1557, figureaza pe lista monumentelor istorice din judetul Harghita cu codul cod LMI HR-II-a-B-12816.
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 42,42 km
Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc. Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 24,25 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 45,54 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Capela Sfantul Anton este situata la cca 1 km in afara satului, la iesirea spre munte pe valea Madaras.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 39,55 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 44,91 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 26,17 km
Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Succes Succes Siculeni la 49,56 km
In sfarsit, am reusit.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Mureseni la 46,16 km
In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania. Cimitirul se afla pe dealul din spatele Fabricii de conserve, parte din teritoriu donata satului de catre contesa Bissingen, Lazar Nora.
[ Sus ↑ ]
Muntele de sare Praid
Muntele de sare Praid la 6,13 km
Salina Praid
Salina Praid la 6,13 km
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Izvorul din paraul Minei Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la 67,33 km. Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad. La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 63,57 km. Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 54,03 km. Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia. In ultimii ani la Baile Santimbru au fost construite foarte multe vile, unele oferand cazare pentru turisti.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 63,97 km. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 59,91 km. Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Baile Miercurea Ciuc Baile Miercurea Ciuc la 52,62 km. Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici. Primul proprietar a fost brutarul Helwig G Janos, care a denumit baile dupa numele sotiei sale, Katalin.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 68,11 km. Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Istan tau Istan tau la 65,81 km. Istan tau (Taul Domnului).
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 52,9 km. Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 68,97 km. Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 50,3 km. Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati. Acopera o suprafata de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri, si curti interioare.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 65,18 km. In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 65,72 km. Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Biserica catolica Biserica catolica Armaseni la 65,53 km. Armaseni se intinde la o distanta de 25 km de Miercurea-Ciuc, la 12 km de drumul national 12, langa drumul judetean numarul 123C, in valea paraului Toplita, la altitudinea de 822 m. Obiectiv de nota 10 - Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica). Numarul locuitorilor satului, conform datelor recensamantului din anul 1992, este 726.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Slobozia - Atractii turistice Ratesti Localitati apropiate: Ocna de Jos la 4,4 km, Ocna de Sus la 4,8 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.