Localitatea Gornovita (judetul Gorj) Resedinta: Tismana.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gornovita, judetul Gorj

Taul Custura Mare Muntii Retezat la 31,25 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Grupul de case Rusesti Merisor la 46,45 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 19,61 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Piatra Buha Sacelu la 45,26 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 29,96 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 46,39 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Lacul Portii Muntii Retezat la 33,17 km
Taul Portii
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 48,91 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Valea Sodomului Sacelu la 45,74 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 49,84 km
Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Accesul se face pe DN 66, mergand pana la serpentinele din Pasul Merisor.
Varful Papusa Varful Papusa la 33,41 km
Varful Papusa Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 27,76 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 31,3 km
Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
[ Sus ↑ ]
Punct belvedere 3 Bahna. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Lacul Zervesti. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Drumul de acces este asfaltat Lacul constitue un loc foarte frumos de pescuit, atat de pe mal, cat si din barca, speciile cele mai reprezentative fiind cleanul si carasul.
Sfinxul Banatean. Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu. La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Cheile Globului Globu Craiovei. Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Pasul Urdele Muntii Parang. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Pestera Bolii Pestera Bolii. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Valul de pamant de la Bucova. Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cetatea Blidaru. Situl arheologic Costesti-Blidaru
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Cervenita - Atractii turistice Izvoralu Localitati apropiate: Topesti la 0,84 km, Valcele la 2,22 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.