Localitatea Dambova (judetul Gorj) Resedinta: Dragutesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dambova, judetul Gorj

Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 11,88 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 46,7 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 34,5 km
Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
Valea Ibanului Bobu la 26,44 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 35,13 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 34,53 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Triunghiul misterios la 48,76 km
Triunghiul misterios din padure.
Poarta sarutului la 11,42 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 49,84 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Campusel la 43,78 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Masa tacerii la 11,37 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 48,33 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Padurea colorata Baia de Fier la 49,56 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26. Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu.
Traseul Ruinelor Vulcan la 48,78 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Straja Straja la 40,85 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 26,33 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 40,55 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 45,11 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Valea Sodomului Sacelu la 31,68 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Cheile Butii Cheile Butii la 43,41 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Piatra Buha Sacelu la 31,73 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara. Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Grupul de case Rusesti Merisor. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Punct belvedere 3 Bahna. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Lac Jiet. Taul Jiet, Lacul Popii
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit.
Crucea de langa satul Inelet Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cascadele Pietrele Cascadele Pietrele. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Albulesti - Atractii turistice Poieni Localitati apropiate: Carbesti la 1,28 km, Talvesti la 2,54 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.