Localitatea Closani (judetul Gorj) Resedinta: Pades.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Closani, judetul Gorj

Cheile Armenisului Armenis la 43,06 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 11,16 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Cariera de marmura Bucova la 45,46 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete.
Cetatea Colt Cetatea Colt la 45,85 km
Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 24,45 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Valul de pamant de la Bucova la 49,78 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 38,19 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 11,12 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 47,42 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 28,07 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Cheile Teregovei Armenis la 41,42 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 21,16 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 12,79 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Lacul Portii Muntii Retezat la 32,86 km
Taul Portii
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 10,9 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 11,12 km
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 60,08 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Pod natural pe Cerna la 67,14 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Maru la 53,08 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 58,47 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Pestera Ponicova Dubova la 68,08 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
Turnul rotund Crivadia la 53,93 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 50,77 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Lac Jiet la 62,53 km. Taul Jiet, Lacul Popii
Locul fosilifer Apadia la 69,15 km. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 66,13 km. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 64,95 km. Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 64,53 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 65,74 km. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.