Localitatea Balani (judetul Gorj) Resedinta: Stanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balani, judetul Gorj

Pasul Groapa Seaca la 44,71 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 41,24 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Straja Straja la 25,32 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 43,25 km
Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 23,68 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 41,02 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 5,82 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Valea Sodomului Sacelu la 22,84 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Varful Carja Varful Carja la 36,99 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 37,5 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Padurea colorata Baia de Fier la 40,63 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Cheile Butii Cheile Butii la 32,84 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Valea Ibanului Bobu la 20,8 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
[ Sus ↑ ]
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat
Pestera nr. 4 din Cheile Scorotei - Muntii Retezat la 35,04 km
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare
Avenul nr. 5 din Cheile Scocului Mare la 35,32 km
Cindrel la 69,23 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Varful Biliana Varful Biliana Muntii Cernei la 63,92 km. Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 52,99 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 52,06 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 51,99 km. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 67,85 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 68,45 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.