Localitatea Arseni (judetul Gorj) Resedinta: Musetesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Arseni, judetul Gorj

Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 10,27 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 21,96 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita. Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 20,99 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 43,84 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Poarta sarutului la 20,07 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 45,09 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Pasul Groapa Seaca la 29 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol. Oare cum o fi drumul mai departe spre Petrosani?
Padurea colorata Baia de Fier la 26,63 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26. Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu.
Lacul Portii Muntii Retezat la 49,27 km
Taul Portii
Lacul Gales Muntii Retezat la 47,16 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 46,15 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului. Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 44,1 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Straja Straja la 21,21 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 25,97 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 38,26 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 36,44 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Transalpina Transalpina la 25,67 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Valea Sodomului Sacelu la 12,98 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Parangul Mare Parangul Mare la 19,99 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Blidaru. Situl arheologic Costesti-Blidaru
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel. Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul. Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Cariera de marmura Bucova. Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Boureni - Obiective turistice Ceratu de Copacioasa Localitati apropiate: Stancesti la 2,58 km, Bumbesti-Jiu la 3,95 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.