Localitatea Rojiste (judetul Dolj) Resedinta: Rojiste.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rojiste, judetul Dolj

Pajistea halofila Gighera la 26,51 km
Pajistea halofila din apropierea comunei Gighera este o suprafata mare de terenuri puternic saraturate. Datorita unor specii de plante si animale adaptate la aceste conditii, din 550 hectare 4 sunt arie protejata.
Valea Rea Radovan la 26,87 km
Pãºunile de la Radovan ºi Valea Rea sunt importante prin prezenþa plantei Ziziphora capitata, rudã cu cimbriºorul. Se afla la o distanþã de 2,5 km faþã de comuna Radovan, pe 20 ha, între Pãdurea Radovan ºi Ferma Valea Rea.
Dunele de nisip de la Dabuleni La Cetate la 29,73 km
Pe malul stâng al Dunãrii, la 15 km de Bechet, între localitãþile Cãlãraºi ºi Dãbuleni, pe o suprafaþã de 8 ha, se întinde aria protejata Dunele Dãbuleni.
[ Sus ↑ ]
Muzeul trovantilor Costesti
Muzeul trovantilor Costesti
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Fantana Secreta Sucidava. La Sucidava, sat Celei, langa Corabia, se poate vizita unul dintre cele mai bine pastrate situri arheologice din localitatile dunarene, asezare construita de Aurelian la 257-275 dHr.
Pe teritoriul localitãþii Gogoºu se aflã o suprafaþã protejatã de 10 ha, cu denumirea Pajiºtea Gogoºu - ªtefãnel, unde predominã formaþiuni ierboase, tufiºuri, arbuºti, pãduri.
Poiana Bujorului Padurea Plenita. La 5 km pe drumul comunal Opriºor, pe 50 ha, se întinde una dintre cele mai frumoase arii protejate doljene, Poiana Bujorului.
Portalul Podului Constantinian Corabia. Portalul podului Constantinian, considerat cel mai lung pod din antichitate (2437,5 m), a fost inaugurat la data de 5 iulie 328 in prezenta imparatului Constantin cel Mare, fondatorul imperiului crestin roman (306 - 337).
18 cruci de piatra Rast. 18 cruci de piatra, care se afla in satul Rast, in curtea bisericii Sfantul Nicolae.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.