Localitatea Varfureni (judetul Dambovita) Resedinta: Pucheni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Varfureni, judetul Dambovita

Panorama spre castel Panorama spre castelul Bran
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 48,53 km
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 46,8 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 26,19 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
DinoParc DinoParc Rasnov la 48,88 km
La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 36,06 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 31,48 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 40,44 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 38,67 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 31,54 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 38,8 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 36,46 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Crucea Domnitorului Melicesti la 44,44 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 42,49 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 38,85 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 33,39 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 37,36 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 42,29 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 16,87 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 24,56 km
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 66,75 km. Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 54,44 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Gradina de lavanda Tiparesti la 55,73 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 60,05 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 68,25 km. Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 50,62 km. Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 53,43 km. Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Caderile de apa ale Caltunului De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.