Localitatea Valeni-Dambovita (judetul Dambovita) Resedinta: Valeni-Dambovita.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valeni-Dambovita, judetul Dambovita

Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 38,64 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 42,66 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei. Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 36,47 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow. Parc memorial amenajat in memoria jertfei eroice a militarilor americani si in cinstea legaturilor istorice de prietenie, existente intre poporul roman si cel american.
Poteca Printesei Posada la 37,2 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada. Traseul Poteca Printesei, avand o lungime de 1,3 km, a fost realizat de Directia Silvica Prahova, prin Ocolul Silvic Sinaia.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 17,05 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 49,87 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru. Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 47,2 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 42,57 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 41,03 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului. Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 34,07 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 40,79 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 37,3 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 42,73 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 42,66 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben. In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 43,42 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 37,59 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 40,52 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 41,6 km
Panorama spre castelul Bran
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 35,51 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 42,22 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 38,47 km
Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie. Poteca nemarcata incepe de la baza Peretelui Central, de unde urca pe un grohotis rosu, de unde si numele.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 42,57 km
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 26,86 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 41,74 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10. A fost ridicata in anii 80 ai secolului trecut, si se pare ca a fost candva un laborator de cercetare si experimentare.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 48,84 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Cheile Mari ale Dambovitei la 24,56 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Cascada Conciului Posada la 36,81 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat. Se merge pe jos, se traverseaza calea ferata, si se parcurge un drum de exploatare de-a lungul apei.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 43,42 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 22,5 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 30,41 km
Sura cu fereastra Holbav la 57,65 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 58,65 km. Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 69,36 km. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 51,85 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 60,16 km. Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 54,7 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Crucea Domnitorului Melicesti la 50,9 km. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Muntele de sare Slanic la 59,8 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.