Localitatea Suvita (judetul Dambovita) Resedinta: Varfuri.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Suvita, judetul Dambovita

Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 36,71 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 23,42 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 29,38 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 40,43 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 34,86 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 26,49 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 28,96 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 34,81 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cascada Conciului Posada la 24,39 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 32,55 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Cheia Cheii la 42,28 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 31,72 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 42,98 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 35,75 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Barajul Paltinu Seciuri la 25,41 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 29,48 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 21,33 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 10,57 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Muntele de sare Slanic la 37,18 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 34,58 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 37 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Gradina de lavanda Tiparesti la 35,03 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 25,43 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 28,26 km
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 52,9 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 56,44 km. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 57,87 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 54,4 km. Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 68,28 km. Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 68,41 km. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 54,58 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 53,42 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 59,84 km. Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Orasul lalelelor Pitesti la 56,07 km. Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.