Localitatea Merisoru (judetul Dambovita) Resedinta: Varfuri.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Merisoru, judetul Dambovita

Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 11,98 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripĆ¾ionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 25,59 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii. De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 43,35 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 29,42 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii. La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 19,56 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega. Cladirea penitenciarului a fost data in folosinta in 1895, si folosita pana in 1960 pentru incarcerarea de detinuti politici si de drept comun.
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 30,27 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 48,27 km
Panorama spre castelul Bran
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 34,79 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Podul catre Nicaieri Matita la 49,79 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate. Pentru accesul catre celalalt mal localnicii foloseau un pod suspendat cu scanduri din lemn - probabil intre timp lucrarea de la pod a fost terminata.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 42,83 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Baiul Mare Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Baile sarate Soimul Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
Cascada din Vale Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor.
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 20,84 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca. In incaperile Casei Domnesti, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova a organizat o expozitie de arta si istorie medievala.
Izvorul Rece Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Barajul Paltinu Seciuri la 23,14 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 16,06 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei. Iulia Hasdeu a murit de tuberculoza, la varsta de doar 18 ani, si a fost inmormantata la cimitirul Bellu.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 31,26 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Coada Pietrei Mari Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Padurea Trivale Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Poarta Schei Poarta Schei. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare. In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.