Localitatea Colibasi (judetul Dambovita) Resedinta: Iedera.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Colibasi, judetul Dambovita

Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 18,3 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 16,1 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Castelul Julia Hasdeu Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 16,92 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Crucea Domnitorului Melicesti la 21,91 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 41,44 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Barajul Paltinu Seciuri la 25,17 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 38,11 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 35,34 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Poteca Printesei Posada la 27,82 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Lacul Zorile Doftana la 16,89 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 31,18 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 43,76 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Podul catre Nicaieri Matita la 44,01 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 39,04 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 47,71 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Cascada Conciului Posada la 28,68 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 33,62 km
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 34,55 km
Orasul lalelelor Pitesti la 62,42 km. Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 60,17 km. Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 59,02 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 61,91 km. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 53,46 km. Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 62,03 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 65,32 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 61,18 km. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 60,39 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.