Localitatea Branesti (judetul Dambovita) Resedinta: Branesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Branesti, judetul Dambovita

Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 26,12 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei. Iulia Hasdeu a murit de tuberculoza, la varsta de doar 18 ani, si a fost inmormantata la cimitirul Bellu.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 46,19 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10. A fost ridicata in anii 80 ai secolului trecut, si se pare ca a fost candva un laborator de cercetare si experimentare.
Cheile Mari ale Dambovitei la 42,54 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 32,1 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 43,13 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 31,2 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca. In incaperile Casei Domnesti, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova a organizat o expozitie de arta si istorie medievala.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 31,5 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Barajul Paltinu Seciuri la 33,46 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Gradina de lavanda Tiparesti la 41,94 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
Cheia Cheii la 43,11 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei. Ele se desfasoara pe directia sud-est pe o lungime de aproximativ 1,5 km.
Lacul Zorile Doftana la 29,73 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega. Lacul Zorile s-a format in cavitatea salinei Doftana abandonata in 1900, are o adancime de 24 m si o salinitate scazuta.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 34,81 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului. Acces de la halta Sinaia Sud pornind pe poteca Piciorul Gagului, apoi pe Valea Cainelui.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 40,1 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 42,02 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 8,44 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Muntele de sare Slanic la 45,26 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Lacul Satic Lacul Satic la 49,15 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 12,36 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 40,1 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripĆ¾ionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
[ Sus ↑ ]
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului. Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului. Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m. In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Priboiu - Atractii turistice Vulcan Localitati apropiate: Priboiu la 1,68 km, Toculesti la 2,41 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.