Localitatea Cernat (judetul Covasna) Resedinta: Cernat. Denumire maghiara: Csernáton.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cernat, judetul Covasna

Ciuperca de piatra Ciuperca de piatra Nemira Mica
Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie - Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Ciuperca de piatra - Nemira Mica - Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte.
Biserica catolica Biserica catolica Cetatuia
Comoara din curtea bisericii - Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas
Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Izvorul Sarat Izvorul Sarat Olteni
Inima pietrei resuscitata - In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. A disparut si a doua geocutie - Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc
Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Sanmartin Sanmartin
Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia.
Fag sub Murgul Mare Fag sub Murgul Mare
Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula
Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau
Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni
O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni
Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Groapa cu pini Coza Tulnici
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina
Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc
Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Stanca Veczer Stanca Veczer
Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Varful Cetatii I Varful Cetatii I Baile Tusnad
Zi fara soare - Am gasit intr-o zi fara soare. Am pierdut o lupta - A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad
Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Biserica catolica Biserica catolica Sasausi
Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului
Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Lazaresti
Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Liceul pedagogic Bod Peter Liceul pedagogic Bod Peter Targu Secuiesc
Liceul pedagogic Bod Peter din Targu Secuiesc a fost construit in anul 1896.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni
Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni
Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Hotelul Mileniu Hotelul Mileniu Targu Secuiesc
Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei
Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni
Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Cariera Brazi Cariera Brazi
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor
Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Varful Tisaru Mare Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei
Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
[ Sus ↑ ]
Lunca de Sus Lunca de Sus. Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Biserica ortodoxa din Radeana Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare - Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod. Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Vallato Vallato Harghita-Bai. Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Muzeul scolar Muzeul scolar Minele Lueta. Muzeul scolar de la Minele Lueta apartine de Centrul Scolar Gabor Aron.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului. Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.