Localitatea Tufani (judetul Constanta) Resedinta: Independenta.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tufani, judetul Constanta

Geamia Caraomer Negru Voda la 25,36 km
Negru Voda (in trecut Karaomer, apoi Caraomer) este un oras format din Negru Voda resedinta si satele Darabani, Graniceru si Valcelele. Geamia comunitatii musulmane a fost construita in jurul anului 1867.
Jurasica Adventure Park Jurasica Adventure Park Neptun la 49,13 km
Parcul de aventura Jurasica este amplasat in padurea din statiunea Neptun, pe strada Plopilor numarul 3. Parcul tematic cu o suprafata de 2 hectare adaposteste 42 de dinozauri animatronici realizati in marime naturala, dispusi in zone dedicate continentelor lumii.
Cetatea Hisarlac Cetatea la 10,71 km
Ansamblul de monumente istorice, format din asezare si cetatea Hisarlac, se afla pe teritoriul satului Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asırlık), comuna Dobromir.
Cismeaua Padureni la 13,03 km
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir. Cismeaua din centrul satului este mai deosebita din cauza elementului decorativ, treptelor de acces, si placa cu inscriptia originala.
Biserica de lemn Satu Nou la 36,96 km
Satu Nou (in trecut Enichioi, in limba turca Yeniköy) este un sat din comuna Mircea Voda. Biserica de lemn Inaltarea Domnului se afla la est - sud-est, la aproximativ 140 m in linie dreapta, de Biserica Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Satu Nou.
Izvorul Tamaduirii Manastirea Dervent la 43,86 km
Izvorul Tamaduirii se afla la nord-est de Manastirea Dervent, la o distanta de aproximativ 500 m. Deasupra izvorului a fost ridicata o constructie mica din piatra, acoperita cu olana, in stil vechi de arhitectura dobrogeana.
Gara Basarabi Murfatlar Gara Basarabi Murfatlar la 38,21 km
Prima gara din localitate a fost construita in anul 1860, la o distanta de 500 m fata de gara actuala. Gara Basarabi din Murfatlar, monument istoric (CT-II-m-B-02865.
Cismeaua din Cuiugiuc la 39,29 km
Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Turnul cu izvor Lespezi la 14,14 km
La nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Cimitirul turcesc Vartop la 35,99 km
Cimitirul turcesc din Vartop se afla in partea de sud-est a localitatii, langa intersectia strazilor Calul Balan si Mihai Eminescu. Vartop (in trecut Deliorucci) este un sat din comuna Albesti.
Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la 18,14 km
Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin. Pestera Sfantului Apostol Andrei se afla la aproximativ 2 km spre est de Cismeaua Mihai Eminescu, intre localitatile Ion Corvin si Crangu.
Dealul Cismelei Razoarele la 29,99 km
Langa drumul national DN3, intre localitatile Baneasa si Lipnita, la poalele Dealului Cismelei, se afla ce altceva, decat o cismea veche. La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna.
Cismelele din Dumbraveni la 7,19 km
Dumbraveni (in trecut Hairanchioi, in limba turca Hayranköy) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Satul are cel putin doua cismele, cismeaua din centrul satului, de pe strada Viorelelor, si una la nordvest de localitate, Cismeaua din padure.
Cimitirele vechi turcesti Albesti la 40,56 km
Albesti (in limba turca Akbas) era formata in trecut de doua colonii turcesti, Sarighiol si Acbasi. Ulterior, satul a fost populat cu germani dobrogeni, apoi cu romani.
Cismeaua din Zorile la 11,19 km
Zorile (in trecut Cherem-Kunis, Cherimcuius, in turca Kerimkuyusu) este un sat din comuna Adamclisi. Cismeaua din Zorile se afla la marginea vestica a localitatii, la capatul vestic al strazii Cismelei.
Cismeaua Esechioi la 47,28 km
Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria. Cismeaua satului se afla in partea nordica a localitatii, la aproximativ 200 m nord-nordvest de biserica ortodoxa.
Cismea Tufani la 0,35 km
Satul Tufani este un sat din comuna Independenta, in trecut s-a numit Karaaci, Cara Agi, Karacy.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar la 36,8 km
Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar. Foarte accesibil, din strada Calea Dobrogei (DN3), apoi pe drumul comunal DC3, atat cu masina, cat si pe jos.
Cismeaua din Lespezi la 14,67 km
Pe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Biserica ortodoxa parasita Cetatea Dobromir la 18,49 km
Dobromir (in trecut Dobromir-Vale, Dobromiru din Vale - pentru a nu fi confundat cu Dobromiru din Deal) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Biserica ruina, numita de catre localnici Cetatea, si a carei constructie nu a fost terminata niciodata, se afla in partea de nord a localitatii.
Pestera cu Sarcofage Dumbraveni la 8,93 km
Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei. In cavitate se afla inscriptia Bisericile Rupestre, iar pe harta locul apare ca si Biserica rupestra Dumbraveni.
Cismeaua Raristea la 19,15 km
Raristea (in trecut Bazarghian, Gura Orman) este un sat din comuna Ion Corvin. Cismeaua satului, construita in 1964 conform inscriptiei, se afla la intersectia drumului comunal DC35 (strada Salcamilor), cu strada Mihai Viteazul.
Pestera Limanu la 45,95 km
Pestera Limanu se afla in apropierea si la nord-vest de localitatea omonima, aproape de malul lacului Balta Limanu. O mica povestioara - Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. De trei ori - Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Pestera monument al naturii are o lungime de 3,64 km, iar aria zonei protejate este de 1 hectar.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 18,99 km
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Cismelele fostului sat Nargilar la 9,31 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Cismeaua din Dobromir-Vale la 18,27 km
Cismeaua din Dobromir-Vale se afla in apropierea si la nord-vest de geamia turceasca, la o distanta de aproximativ 100 m, la nord de strada Baneasa.
Geamia veche Albesti la 40,65 km
Geamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea. La aproximativ 150 m sud-vest de lacasul de cult se afla unul dintre cimitirele vechi turcesti ale satului.
Trophaeum Traiani Adamclisi la 12,85 km
Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra geto-dacilor in anul 106. Dobrogea e cam saraca la acest capitol - Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Monument restaurat - Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene. Ansamblul este format din cetate, bazilica, necropola, ansamblu de apeducte, monument, altarul roman, tumul, terme, si locuinte extramurale.
Geamia turceasca Fantana Mare la 4,14 km
Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci. Localitatea are un singur lacas de cult musulman, compus din minaret si geamie, construite in secolul XIX-lea, in prezent monument istoric, avand codul LMI CT-II-m-B-02881.
Cismeaua Gherdime Raristea la 16,21 km
Cismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cimitirul musulman Cuiugiuc la 38,65 km
Vechiul cimitir musulman din Cuiugiuc (in turca Kuyucuk), neingrijit si lasat in paragina, se afla la sud de localitate.
Cismeluta Deleni la 12,26 km
Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Cismele Strunga la 32,67 km
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele. Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Cetatea Adamclisi la 12,07 km
Cetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim. Cetatea romana se afla pe locul vechii asezari geto-dacice, la 400 m nord de Valea Urluia.
Cismelele din Carvan la 36,03 km
Carvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan). Localitatea are cel putin 3 cismele.
Cismeaua Scorcia Galita la 40,43 km
Galita este un sat din comuna Ostrov. Cismeaua Scorcia se afla in capul Vaii Scorciei, la est de localitatea Galita.
Cismelele din Valeni la 10,82 km
Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir. Pe teritoriul satului gasim mai multe cismele.
Cismeaua Curcani Negresti la 6,63 km
Cismeaua Curcani se afla pe teritoriul fostului catun Curcani, pe valea Borungea.
Cismelele din Ion Corvin la 20,87 km
Localitatea Ion Corvin are mai multe cismele pe teritoriul sau si in vecinatate. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita la 35,03 km
Cismeaua lui Mos Costa se afla la marginea din nord-vest a localitatii Lipnita. Desi pe zidul cismelei este gravata inscriptia Facuta anul 1954 august 23, fantana este mult mai veche.
Cismele Oltina la 33,21 km
Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Localitatea are cel putin sase cismele, a se vedea punctele auxiliare de la geoobiectiv.
Cismele din Baneasa la 27,15 km
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Cismeaua din Izvoru Mare la 21,63 km
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Casa tatareasca Zulfie Totay Cobadin la 19,23 km
Prezinta o colectie de obiecte de arta orientala, broderii si tesaturi, obiecte traditionale specifice etniei tatare. Casa traditionala este amenajata in gospodaria unei familii de tatari din Cobadin, Zulfie si Nardin Seidali.
Ansamblul rupestru Ansamblul rupestru Murfatlar la 37,09 km
Complexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3. Ansamblul rupestru, descoperit in 1957, reprezinta un lacas de cult crestin.
Cismeaua Furca Petrosani la 4,86 km
Cismeaua Furca se afla pe teritoriul fostului catun Furca, si se afla la confluenta vailor Borungea is Baspuner.
[ Sus ↑ ]
Mosul Casienilor Mosul Casienilor Casian. Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei. Este o stanca interesanta, care privita dintr-un anume unghi se aseamana cu un chip uman.
Grota din faleza Grota din faleza 23 August. Grota din faleza 23 August se afla la sud de faimoasele trepte de lemn Faleza 23, la aproximativ 340 m. Ambele geoobiective pot fi accesate de pe malul marii, coborand mai intai pe una dintre potecile abrupte de acces la plaja neamenajata.
Movila Segarcea Movila Segarcea Pantelimon. Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B. Movila nu apare in Repertoriul Arheologic National.
Tavanul Tavanul Cheile Dobrogei. Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine. Tavanul este o formatiune in stanca, o cavitate cu podeaua si tavanul aproape plate si horizontale.
Pestera Liliecilor de la Gura Dobrogei Pestera Liliecilor de la Gura Dobrogei. Pestera Liliecilor de la Gura Dobrogei este una dintre principalele cavitati din zona carstica a Vaii Casimcea. Se afla la mica distanta de Pestera La Adam, care se afla mai la amonte, in malul drept al Vaii Visterna.
Farul genovez Farul genovez Mangalia. Vechiul far sau farul genovez din Mangalia a fost construit intre 1858-60, reabilitat in 1998, si reconditionat in 2018. Nu este monument istoric, dar poate fi considerat un simbol al orasului Mangalia.
Atoli pe malul Vaii Vistorna Atoli pe malul Vaii Vistorna Targusor. Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Ruinele asezarii urbane Ester Ruinele asezarii urbane Ester. Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester. Pe acest deal, mai spre nord-nordvest, sunt si numeroase colonii de banuti dobrogeni.
Pestera Sfantul Ioan Casian Pestera Sfantul Ioan Casian. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. Face parte din complexului geologic Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian. La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Langa izvor a fost ridicata o cruce de catre Arhiepiscopul Tomisului Lucian Florea, in amintirea Sfantului Ioan Casian.
Rezervatia Gura Dobrogei Rezervatia Gura Dobrogei. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan. Situl Gura Dobrogei a fost declarat rezervatie naturala de tip mixt: geologica, botanica si faunistica.
Geamia Esmahan Sultan Geamia Esmahan Sultan Mangalia. Geamia Esmahan Sultan se afla in Mangalia, pe strada Oituz numarul 1. A fost construita in 1575, de Esmahan Sultan, fiica sultanului Selim al III-lea.
Dealul Allah Bair. Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta. Dealul se afla intre satele Crucea, Baltagesti, si Galbiori.
Turn de aparare romano-bizantin Constanta. Turnul de aparare romano-bizantin se afla la una dintre intrarile in zona peninsulara a Constantei. Intre strada Termele Romane si soseaua Portului.
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Cismeaua din Mireasa Cismeaua din Mireasa. Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata. Prezinta o inscriptie scrisa in turco-osmana, cu versete din Coran.
Geamia Geamia Eforie Sud. Constructia geamiei din Eforie Sud a inceput in anul 2003, geamia fiind inaugurata in anul 2017, In curtea geamiei se afla monumentul eroilor musulmani, tatari si turci, care si-au dat viata pentru Romania in cele doua razboaie mondiale.
Monumentul Eroilor Targusor. Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor. Este monument istoric, avand codul CT-IV-m-B-02961.
Asezarea civila Durostorum. Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii. Este un sit arheologic pluristratificat cu vestigii datand din perioada romana si romana tarzie, respectiv Evul Mediu Timpuriu.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Hoceni - Obiective turistice Isaiia Localitati apropiate: Furnica la 3,61 km, Fantana Mare la 4,07 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.