Localitatea Padureni (judetul Constanta) Resedinta: Dobromir.
Asezarea civila Durostorum la 45,43 kmSitul arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii.
Cismelele din Carvan la 24,46 kmCarvan (in trecut Kervan) este un sa din comuna Lipnita, format prin comasarea satelor Carvanu Mare (Carvan de Sus, Yukari Kervan) si Carvanu Mic (Carvan de Jos, Asagi Kervan).
Cismea Cetatea la 5,25 kmCismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei.
Cismeaua Brebeni la 7,87 kmBrebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002.
Cismele din Baneasa la 14,58 kmIn satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Cetatea Axiopolis la 30,28 kmAxiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda.
Cismele Canlia la 28,49 kmPe teritoriul satului Canlia (in turca Kanli), din comuna Lipnita, gasim mai multe cismele, cel putin patru.
Cismeaua din Izvoru Mare la 26,14 kmCismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Turnul cu izvor Lespezi la 2,91 kmLa nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Cismeaua Gherdime Raristea la 3,25 kmCismeaua Gherdime se afla la sud-est de satul Raristea (denumire veche Bazirgian), pe drumul comunal DC36, intre Padureni (mai demult Nastradin) si Raristea.
Cetatea Adamclisi la 7,65 kmCetatea Adamclisi, sau cetatea Tropaeum Traiani, se afla la nord-vest de Adamclisi, si la 1,4 km distanta in linie dreapta, sud-vest de monumentul omonim.
Cismeluta Ostrov la 40,14 kmCismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa.
Cismeluta Deleni la 13,86 kmPe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea.
Rezervatia Gura Dobrogei la 67,12 km. Sub acest nume este descrisa un perimetru deluros (apartinand Podisului Casimcea) aflat pe malul drept al unui mic afluent al Casimcei, aproape de confluenta lor. Pestera cu doua intrari - Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Care pestera? - Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
Geamia Hunkiar Constanta la 64,3 km. Geamia Hunkiar, cel mai vechi edificiu de cult musulman din Constanta, se afla in centrul vechi al orasului, pe Bulevardul Tomis numarul 41.
Palatul Regal Mamaia la 63,72 km. Palatul Regal din Mamaia, sau Castelul Reginei Maria, se afla la nord si in apropierea Cazinoului, intre Casa Reginei Maria si Vila printului Barbu Stirbey.
Vila Sutu Constanta la 64,62 km. Vila printului Mihail Sutu se afla in Constanta, pe strada Krikor Zambaccian numarul 1, foarte aproape de malul marii, langa Portul Turistic.
Dealul Allah Bair la 56,99 km. Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta.
Pestera La Adam la 66,43 km. Este una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Cismeaua Otomana Constanta la 62,08 km. Cismeaua Otomana din Constanta se afla la coltul bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, in incinta RAJA Complex Cismea, Sursa de Apa Cismea 1C.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.