Localitatea Mihai Viteazu (judetul Cluj) Resedinta: Mihai Viteazu. Denumire maghiara: Szentmihály.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Mihai Viteazu, judetul Cluj

Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 27,69 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 42,6 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Mina de campie Muntii Trascau la 16,39 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri.
Salina Turda la 5,33 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 21,51 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Biserica catolica din Turda la 4,73 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Baile Turda la 6,02 km
Baile Turda, Lacul Roman.
Fabrica de pensule la 29,15 km
Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 25,25 km
Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 8,74 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Biserica reformata Turda-Veche la 4,48 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Bastionul Croitorilor Bastionul Croitorilor Cluj la 27,84 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Gasita - Am gasit cutiuta. Bastionul Croitorilor - Este un ascunzis foarte fain :)) Greu de ajuns daca nu esti inalt. Bastionul croitorilor - Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme.
Ruinele bisericii reformate Benic Ruinele bisericii reformate Benic la 38,04 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. Acces usor - Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici. Relativ usor de gasit - A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit cutia - Am luat o scoica si o piatra, am pus un breloc racheta de tenis-lanterna si un dinozaur Danonino.
MIG 21 Campia Turzii la 11,81 km
In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 29,39 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 32,92 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Dealul Hoia la 30,06 km
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 30,15 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 22,04 km
Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Izvorul Bilascu Izvorul Bilascu Padurea Faget la 22,78 km
Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi - Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Am gasit cutia impreuna cu dadfac - Are nevoie de mentenanta.
Crucea Granicerului Agarbiciu la 43,71 km
Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Lacul Somesul Cald la 38,86 km
Lacul de acumulare Somesul Cald
Varful Ugerului Varful Ugerului la 20,68 km
Stanca impozanta din capatul nordic al muntilor Trascaului, vizibila de pe DN75, intre Vidolm si Lunca Ariesului. Am gasit azi geocutia - Mihaela si Robert.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 30,01 km
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Universitatea Babes-Bolyai Universitatea Babes-Bolyai la 27,95 km
Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati. On the way back from trekking in Muntii Rodnei - We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa - Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia - Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
La Pietri La Pietri Cetea la 35,57 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Pestera Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara la 28,1 km
Huda lui Papara este cea mai mare cavitate din Muntii Trascau si seafla in masivul Bedeleu, pe versantul drept al Vaii Ariesului, aval deSalciua de Jos. Pestera Huda lui Papara - Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii. Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 41,42 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 27,48 km
Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Izvorul Recea Izvorul Recea la 23,95 km
Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Excursie frumoasa - Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
Istan tau Istan tau la 44,47 km
Istan tau (Taul Domnului).
Lavanda Muresan Saulia la 35,39 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
[ Sus ↑ ]
Salina Turda
Salina Turda la 5,35 km
Salina Turda
Salina Turda la 5,35 km
Brateiu Brateiu la 65,78 km. Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Biserica reformata din Zimbor la 63,28 km. Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 62,08 km. In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Lacul Kalman-t Lacul Kalman-t Sancraiu de Mures la 58,35 km. Lacul Kalman-t - Sancraiu de Mures.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 54,04 km. Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Lavanda Erika Murgesti la 68,99 km. Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Harta palpabila Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 62,58 km. Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures.
Sfinxul Carnic Rosia Montana la 54,34 km. Sfinxul Carnic, Rosia Montana
Taramul Lavandei Madaras la 51,89 km. Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 62,4 km. Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 61,17 km. Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 61,29 km. Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 53,83 km. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj. Transformare in POI - Multumesc pentru atentionare. Cutii - Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Cireasa de pe tort - Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.